MillionMinds nya quizplattform, en helt ny version av flaggskeppet Quiz Widget, har redan före lansering fått sina två första kunder: Thorengruppen och ett internationellt drivmedelsbolag. Plattformen lanseras i sin helhet runt årsskiftet, men redan 1 december är det premiär för den första produkten – en uppgraderad Julkalender Online, där vi i år har 15 nya kunder.

Redan i våras inleddes det stora arbetet med att göra om MillionMinds quizplattform från grunden, med uttalad ambition att skapa ett komplett quizverktyg rustat för framtiden på en internationell marknad. Nu är arbetet nästan i mål, och intresset för verktyget har varit glädjande stort bland både befintliga kunder och nya affärskontakter. Bland annat har SJ förlängt sin årslicens nyligen och redan före lansering har även två nya kunder i form av ett internationellt drivmedelsbolag och utbildningskoncernen Thorengruppen valt att signera löpande licensavtal för verktyget.

Samtidigt som vi lanserar den nya plattformen introducerar vi även en ny affärsmodell. Vi har lyssnat på våra kunders önskemål och gör dessutom en satsning mot en internationell marknad på ett helt annat sätt än tidigare och har anpassat affärsmodellen efter detta. Den nya affärsmodellen utgår från löpande licensupplägg på tre olika nivåer, där respektive kund kan välja det paket som passar dem bäst. Det innebär att vi har möjlighet att nå en betydligt bredare målgrupp än tidigare, och samtidigt öka vår marginal genom en mer automatiserad igångsättningsprocess. Utöver detta kommer man fortfarande att kunna köpa enskilda quizkampanjer.

Alla förbättringar i den nya plattformen syftar också till att möjliggöra en framgångsrik lansering internationellt. Ett mer modernt utseende, ett ännu mer användarvänligt gränssnitt, en förenklad betalningsmodell, utökade gamificationinslag och en mångsidighet som genomsyrar hela verktyget är alla komponenter som utgör viktiga förutsättningar för en lyckad internationell lansering.

Premiär för hela plattformen sker runt årsskiftet, men en första produkt lanseras redan 1 december – den nya versionen av vår kalenderprodukt Julkalender Online. Våra 15 nya kalenderkunder har från och med i år kunnat logga in i verktyget själva för att skapa sina kalendrar, vilket dessutom möjliggör en större kundvolym än tidigare år.

”Vi ser verkligen fram emot att få lansera vår nya plattform och är nyfikna på vilket mottagande den får även utanför Sverige. Vi tror väldigt mycket på plattformen, och gensvaret från tidigare och potentiella kunder har redan varit väldigt positivt. Det här ger oss helt andra möjligheter att övertrumfa våra konkurrenter, både i Sverige och internationellt”, menar MillionMinds VD Olav Törnblom.