Esportbolaget Red Reserve AB, som ägs av Spotlightnoterade Red Reserve Entertainment AB (publ), signerar ett förnyat sponsorsamarbetsavtal med Scuf Gaming, världsledande tillverkare av skräddarsydda spelkontroller. 
Sponsringen gäller Red Reserves lag i Call of Duty och Rocket League och innehåller en fast ersättningsdel samt en rörlig ersättningsdel som baseras på försäljning, lagens framgångar och exponering. Avtalet löper på tolv månader och beräknas uppgå till cirka 1 Mkr.

Scuf Gaming är en stor aktör i esport-världen, med en tätposition inom exempelvis skräddarsydda spelarkontroller. Det nyligen påskrivna sponsoravtalet med bolaget värderas till cirka 1 miljon kronor och inkluderar Red Reserves lag inom Call of Duty och Rocket League.
– Vi har tidigare haft framgångsrika sponsorsamarbeten med Scuf Gaming. Nu ökar vi samarbetet väsentligt, vilket känns glädjande. Samtidigt visar det att Red Reserve har fortsatt att öka sin attraktionskraft bland de mest seriösa aktörerna inom esport, säger Red Reserves CEO Patrik Andersson.


Red Reserve och Scuf Gaming i nytt sponsorsamarbete de närmaste tolv månaderna.
Foto: Red Reserve.

På Scuf Gaming ser man fram emot ett förnyat samarbete med Red Reserve.  

Duncan Ironmonger, CEO och grundare av Scuf Gaming: 
– Vi är angelägna om att samarbeta med de bästa spelarna och organisationerna i världen. Det råder ingen tvekan om att Red Reserve nu tillhör den kategorin. Vi har tidigare samarbetat med Patrik Andersson och flera Red Reserve-lag. Nu ser vi oerhört mycket fram mot att ta samarbetet till nästa nivå. De kommande månaderna kommer att bli väldigt spännande inom Call of Duty och hela branschen i allmänhet. Vi ser fram emot en ljus framtid tillsammans med "den röda organisationen”.

Om Scuf Gaming:
Scuf Gaming producerar avancerade redskap för elitspelare och Scuf-kontrollenheten har bland annat funktioner som omfattas av 36 beviljade patent.

2016 vann man priset "Best Hardware Award" vid Esports Industry Awards.
Scuf Gaming är officiell leverantör till en mängd stora spelligor, exempelvis CWL, MLG, ESL, UMG, Gfinity och EGL. Scuf Gaming har även många andra tillbehör och kläder speciellt utformade för elitspelare och de allra flesta proffsspelarna i världseliten använder produkter från Scuf Gaming.