E-sportbolaget Red Reserve AB, som ägs av Spotlightnoterade Red Reserve Entertainment AB (publ), kvalade igår upp till Championship-divisionen, som är den högsta ligan inom spelet Rocket League. Det innebär att man under nästa säsong tävlar om prispengar på över 1 000 000 USD (cirka 9 000 000 svenska kronor).

E-sportbolaget Red Reserve AB, dotterbolag till Spotlightnoterade Red Reserve Entertainment AB (publ), kvalade igår upp till den högsta ligan inom spelet Rocket League – Championship-divisionen. Det innebär att Red Reserves nyrekryterade Rocket League-lag under nästa säsong kommer att tävla om prispengar på över 1 000 000 USD (cirka 9 000 000 svenska kronor).

– Verkligen en grym känsla att vi tar oss upp i RLCS som är den absolut högsta internationella nivån inom Rocket League. Nu är vårt Rocket League-lag ett av världens 24 bästa. Det visar än en gång vår förmåga att scouta och utveckla lag och att de absolut bästa spelarna finns i vår klubb, säger Patrik Andersson, CEO Red Reserve.

Rocket League-laget, som kontrakterades så sent som i september i år, är det senaste tillskottet i Red Reserves esport-stall.

– Det är riktigt roligt att ha förmånen att jobba med nästa generations talanger. De vill ha mer än bara ett jobb, de vill hitta någon som satsar på dem och ett lag där de kan utvecklas att nå sin fulla potential. Det är precis vad vi strävar efter att bygga upp på Red Reserve – en härlig kultur som tar fram det bästa ur varje individ, säger Patrik.

Rocket League är en esport där man spelar fotboll med hjälp av raketdrivna bilar. Spelet utvecklades av Psyonix 2015 och har snabbt blivit omåttligt populärt. I början av 2018 fanns 40 miljoner Rocket League-spelare i världen.

Red Reserve Rocket League-lag består av: 

Euan James “Tadpole” Ingram

Aldin ”Ronaky” Hodzic

Jack “Speed” Packwood-Clarke